Projecten

Project Fertiplant

Kooyman B.V. werkt met GPS-besturing

 

Onlangs heeft een aantal collega’s een cursus werken met een grondverzetmachine met GPS-besturing gevolgd. Tijdens deze training hebben zij geleerd om te werken met de GPS machinebesturing. De machinist kent de onderdelen van het systeem en kan zelfstandig machinebestanden en machineontwerpen laden, denk aan KLIC en te vermijden zones. Tevens hebben zij geleerd om de datakoppeling voor de GPS machinebesturing via radio of modem in te stellen. Kooyman B.V. heeft op dit moment 2 machines met GPS-besturing.

 

Mark de Boer en Paul Schreurs werken voor het eerst met de GPS machinebesturing. Op het werk Fertiplant in Aalsmeer moeten zij voorbereidende grondwerkzaamheden voor de heimachine uitvoeren.

 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

- leveren en verwerken van puingranulaat

- het uitgraven van cunet als voorbereiding voor de te verrichtte heiwerkzaamheden

- uitfrezen en hergebruik van het freesasfalt

- profileren van de te storten betonvloeren

- leveren en aanbrengen van hemelwaterafvoeren

- opbreken van bestaande laadkuil en leveren en aanbrengen van nieuwe laadkuil

- aanbrengen asfalt

- leveren en aanbrengen van beschoeiing

 

Het puingranulaat proberen we zo veel mogelijk van te voren aan te brengen, zodat het nu al kan inklinken om verzakking in de toekomst te minimaliseren. Dit als voorbereiding van de te verrichtte straatwerkzaamheden die na de heiwerkzaamheden en de bouw plaats zullen vinden.

 

Tevens hebben wij vooraf aan de werkzaamheden snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Bomen moesten gekapt en gesnoeid worden.

 

Fertiplant exporteert al meer dan 20 jaar potplanten en stekken van potplanten over de gehele wereld. Zij investeren nu in de bouw van een nieuw kantoor en nieuwe laadkuilen.

 

Onder andere met de cursus GPS-besturing investeert Kooyman B.V. volop in haar medewerkers, zodat wij u van vele diensten kunnen voorzien.