Nieuws
HomeNieuwsVaristone LM Aqua

Nieuws

 

Varistone LM Aqua

4 februari 2016

Uithardingsproces Varistone LM Aqua

Nederlands meest verkochte voegmortel Varistone LM Aqua is een kant-en-klaar, drainerend product voor het voegen van de meest voorkomende stenen of tegels ter voorkoming van onkruidgroei en mieren. Varistone LM Aqua wordt gemaakt van zuiver, mineraal kwartszand en de basis voor het bindmiddel is polybutadieen. Polybutadieen is een door zuurstof uithardende kunsthars, wat inhoudt dat dit materiaal uitsluitend uithardt als het in contact komt met de buitenlucht.

Tijdens de verwerking van Varistone LM Aqua wordt water als transport- en beschermingsmiddel gebruikt om de voegen volledig gevuld te krijgen. Het water zakt weg in de drainerende ondergrond en de voeg kan opdrogen, waardoor er zuurstof bij komt en de voegmortel hard wordt.

In het najaar en de winter wanneer we met kouder weer te maken hebben vindt er echter weinig verdamping plaats, waardoor de voegen nauwelijks opdrogen. Dit heeft tot gevolg dat de voegmortel niet direct of niet snel genoeg hard wordt. Het is echter zo dat wanneer de voegen in een later stadium alsnog opdrogen, de voegmortel uit zal harden. Kortom geen probleem, maar wel handig om te weten.

Meer informatie over LM Aqua vindt u hier.

Varistone LM Aqua
 
Varistone LM Aqua
Terug naar overzicht

Vrijblijvend advies van een van onze adviseurs in onze showtuin?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Of arrow